יום רביעי, 9 בנובמבר 2011

איך לקנות איפור?


לקראת השחרור מהצבא החלטתי שאני רוצה ללמוד להתאפר. בסביבה הקרובה שלי לא מצאתי מישהי שמתאפרת ותוכל ללמד אותי ולכן למדתי להתאפר לבד. התחלתי בשיעור איפור במאק שהיה חביב אבל בסיסי ביותר, ולאחר מכן נעזרתי מאוד בפורום איפור בתפוז [זו הזדמנות מצוינת להודות על הידע הרב והביטחון שרכשתי בזכותכן].
כמו כל אדם בתחילת הדרך גם אני עשיתי טעויות, ומצאתי את עצמי קונה מוצרים שאני לא צריכה או שלא מתאימים לי. שתי הטעויות הכי גדולות שעשיתי בתחילת הדרך: 1. קניתי מתוך דחף בלי לבדוק מראש 2. התייעצתי עם דיילות יופי וסמכתי על המידע שהן נתנו לי.
אני לא אומרת שכל הקניות שנובעות מתוך דחף לא טובות או שעזרה מדיילות היופי תסתיים באסון. אבל שני הדברים האלה בהחלט מגדילים את הסיכוי לקנייה גרועה ואני אסביר גם למה-
כשאנחנו קונות בגדים או נעליים אנחנו יכולות למדוד ולנסות אותם בחנות, ולבחון אם הם מתאימים לנו. לעומת זאת, איפור קשה מאוד לבחון כמו שצריך בחנות. קודם כל, הטסטרים מטונפים [אני רצינית- הם מטונפים ומזוהמים, ומומלץ מקסימום לנסות אותם על גב כף היד ובשום פנים ואופן לא על הפנים. הסייג היחיד הוא בחנויות של מאק, שם המאפרים מונחים לחטא את המוצרים ולספק אפליקטורים חד פעמיים. וגם אז- לא לדחוף סתם אצבעות למוצר אלא לבקש מהמוכרים להתנסות]. מעבר לכך- קשה להתרשם מאיפור ב-5 דק'. צריך לבדוק את העמידות שלו ואת התגובה של העור, ובאופן כללי מומלץ לבדוק את המוצר באור יום ולא באור של החנות. מעבר לגבולות ישראל נהוג לחלק דוגמיות, בארץ "דוגמית" היא קצת כמו וולדמורט, אין לומר את שמה. התוצאה היא שאין לנו דרך לשאוב מידע רלוונטי על המוצר בחנות עצמה, ולכן גם לא נוכל לקבל החלטה מושכלת.
הסיבה השנייה היא דיילות היופי. אינספור מילים נכתבו בנושא, רוב דיילות היופי בפארמים הן נציגות מטעם חברה מסוימת, ורובן לא עברו הכשרה מקצועית ומקיפה מספיק. הן לא אשמות בכך, בסופו של יום הן כוח עבודה זול ולחברות אין אינטרס להשקיע בהן מהבחינה המקצועית. התוצאה היא שדיילות היופי לא מבינות מספיק במוצרים שהן מוכרות ולא בהכרח ידעו להמליץ על מוצר שיתאים לך באופן ספציפי, ויש להן אינטרס חזק למכור את מוצרי החברה בין אם הם מתאימים ובין אם לא.

אחרי שנכוויתי כמה פעמים פיתחתי לעצמי כמה הרגלים שעוזרים לי לבחור נכון:
1לוותר על קניות מתוך דחף. אלא אם מדובר במוצר ממש זול, או אם יש לכן מספיק ידע וניסיון להחליט במקום.
2. אם אתן כבר מתייעצות עם דיילות יופי אל תיקחו את הדברים כמובן מאליו. אם אתן רק בתחילת הדרך ולא מבינות מספיק עדיף לפסול אוטומטית את כל מה שהן אומרות. כשיהיה לכן יותר ניסיון תוכלו לסנן בעצמכן את המידע הרלוונטי.
3. אם את רוצה לקנות מוצר כלשהו תבררי מידע מראש. את יכולה להתייעץ עם חברה או לחפש מידע באינטרנט [או גם וגם]. אני ממליצה לא להסתמך רק על ביקורת אחת ולהשתדל לקבל כמה המלצות מכמה מקורות שונים, ויש לזה כמה סיבות. קודם כל, מה שטוב לאחת לא בהכרח טוב לאחרת, וקריאה של כמה ביקורות שונות תיתן לך תמונה יותר מאוזנת. סיבה נוספת היא שכל אחד יכול להתחבר לאינטרנט ולכתוב ביקורת, והביקורת הזו לא בהכרח תהיה מקצועית או איכותית [לצערי אני נתקלת לא מעט בביקורות כאלה]. אם הביקורת אוהדת מדי/שלילית מדי/קצרה ושטחית זה צריך להדליק לך נורה אדומה. במקרה כזה על אחת כמה וכמה מומלץ לחפש עוד ביקורות.
** שני מקומות טובים להתחיל לחפש בהם מידע ולקבל המלצות הם פורום איפור וציור גוף בתפוז, ופורום לקים ועיצוב הציפורניים בתפוז. את רוב המידע שלי אני שואבת משם, ועד היום כל ההמלצות שקיבלתי היו מדויקות להפליא.
*** טיפ חשוב באדיבות דנרה- קחו בעירבון מוגבל את הביקורות שנכתבות בעיתונים, הרבה פעמים מדובר בפרסומת במסווה של ביקורת רצינית. 
4חפשי סווטצ'ים [סווטצ'ים הם דגימה של המוצר, בד"כ על הזרוע או גב כף היד ומטרתם להראות את הצבע והמרקם של המוצר]. קצת קשה למצוא סווטצ'ים של מוצרים ישראליים, אבל אין בעיה עם מוצרים של חברות זרות. מומלץ להשתמש בגוגל, ולכתוב את שם המוצר באנגלית כדי לקבל יותר תוצאות, וכדאי להסתכל על כמה תמונות ולוודא שאכן המוצר המצולם הוא המוצר שחיפשתן.
5חפשי את הפגמים, לא רק את החיובי. כשאנחנו מתלהבות ממוצר איפור כלשהו, יש לנו נטייה טבעית להתמקד בביקורות החיוביות. זו תופעה טבעית לחלוטין שנובעת מהצורך שלנו לקבל חיזוק להחלטות שלנו. אין מוצרים מושלמים, וחשוב לבדוק מראש מהם החסרונות והפגמים של המוצר.
6האם זה רלוונטי בשבילי?? תקראי כל סקירה או המלצה בעיניים ביקורתיות, גם כלפי הנקודות החיוביות וגם כלפי השליליות ותשאלי את עצמך האם המידע רלוונטי בשבילך והאם זה המוצר שאת מחפשת. אם את אוהבת איפור בגוונים סולידיים וטבעיים אל תתפתי לקנות פלטת צלליות צבעונית רק בגלל שכתבו עליה ביקורות מחמיאות.
7תחכי, אל תתפתי לקנות מיד. תני לעצמך זמן להירגע ולשקול את הדברים, לפעמים ממרחק של כמה ימים ההתלהבות ממוצר מסוים תפוג ותביני שאין לך צורך אמיתי במוצר. לפני שאת קונה תוודאי שאין לך כבר מוצר דומה, וכמובן- תחשבי האם המחיר של המוצר סביר מבחינתך או שזו הוצאה גדולה מדי כרגע.
8לא בטוחה? אל תקני. תחפשי עוד ביקורות, תתייעצי, ותתני לעצמך קצת זמן להתבשל עם ההחלטה.

מהרגע שאימצתי לעצמי את צורת ההתנהלות הזו כמות הרכישות המיותרות והמאכזבות צנחה פלאים [לצערי מדי פעם עדיין יש נפילות], ואני מקווה שהשיטה הזו תהיה יעילה בשבילכן

מה הדרך שלכן להימנע מקניות מאכזבות?
תגובות, הערות טיפים ותיאוריות קונספירציה יתקבלו בברכה



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...